Daniel Osàcar respon a les acusacions: «S'ha mentit i molt»

L'extresorer de Convergència assegura que no sabia res de les adjudicacions d'obra pública, que no s'havia reunit amb directius de la constructora Ferrovial i que coneixia Millet "pels mitjans de comunicació" Jordi Montull, mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música, afirma que CDC va apujar les comissions del 3 al 4% "perquè volia més diners"

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

"S'ha mentit i molt". Amb aquestes termes, l'extresorer de Convergència Daniel Osàcar ha negat les acusacions que han fet contra ell Fèlix Millet, Jordi Montull i Gemma Montull. "S'han fet afirmacions sobre la meva persona que són totalment falses", ha respost Osàcar a les preguntes del fiscal Emilio Sánchez Ulled. Els tres declarants anteriors l'havien involucrat en la trama de presumpte finançament il·legal de Convergència Democràtica a través del Palau de la Música.

En la seva declaració en el judici del cas Palau, Osàcar ha afirmat que no sabia res de les adjudicacions d'obra pública, que no es reunia amb ningú del Palau i que no coneixia els directius de la constructora Ferrovial. Al Palau hi anava "única i exclusivament" per uns convenis signats entre el Palau i la Fundació Trias Fargas -vinculada a CDC-, uns acords que "venien d'anys enrere". L'extresorer de Convergència ha dit fins i tot que no coneixia el llavors director de la institució: "A Millet el coneixia pels mitjans de comunicació. No l'havia vist mai personalment".

Segons Osàcar, els convenis entre el Palau de la Música i la Fundació Trias Fargas -ara anomenada CatDem- tenien per voluntat fomentar que a les festes majors de poble fessin sonar "sardanes i no només música andalusa o música moderna". L'exresponsable de les finances del partit ha argumentat que l'exconsellera del tripartit Montserrat Tura "va dir que els convenis entre el Palau i la Trias Fargas eren totalment legals".

En segon pla, Jordi Montull i Gemma Montull (EFE)

"Convergència volia més diners"

Abans ha estat el torn de Jordi Montull, que la setmana passada va dir que aquesta setmana seria "divertida". Qui va ser la mà dreta de Fèlix Millet al Palau de la Música ha decidit aixecar la catifa en la seva declaració, assegurant fins i tot que Convergència Democràtica no en tenia prou amb comissions del 3%. "Les comissions primer eren del 3%, però després van ser del 4%", ha declarat Montull, que ha reblat: "Convergència volia més diners".

Ha estat el tercer encausat a declarar davant del tribunal, i ha ratificat les acusacions que ja havien fet dos anteriors, l'exdirector del Palau Fèlix Millet i la seva filla Gemma Montull, que era directora financera de la institució: Ferrovial pagava comissions a CDC a través del Palau de la Música a canvi d'adjudicacions d'obra pública. Ha assenyalat el mateix nom que els altres dos declarants: l'extresorer del partit Daniel Osàcar.

Jordi Montull ha confirmat les tres vies per les quals Convergència va rebre diners, que ja va detallar la seva filla en la seva declaració: les entregues en efectius als tresorers convergents Carles Torrent i Daniel Osàcar, els convenis amb la Fundació Trias Fargas (després batejada com a CatDem), vinculada a l'antiga Convergència, i factures falses per a empreses a càrrec del Palau de la Música.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.