Així serà la nova RTVV d'Empar Marco

Empar Marco ha superat el darrer entrebanc per convertir-se en directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Tot i que els posicionaments contraris d'entrada de PP i Ciutadans podien amenaçar el seu nomenament, finalment Marco ha estat ratificada per les Corts Valencianes amb els vots favorables de PSPV, Compromís i Podem, i l'abstenció de Ciutadans. El PP ha votat en contra. Marco ha anunciat una corporació amb 500 treballadors, amb equips informatius a Alacant i Castelló i amb una corresponsalia a Madrid.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Amb la carta d'ajust sentenciada de mort d'ací a pocs mesos, les Corts Valencianes han polsat el darrer botó perquè el senyal torne a les pantalles de tots les llars del País Valencià. La comissió de radiotelevisió valenciana i de l'espai audiovisual ha ratificat el nomenament d'Empar Marco, actual corresponsal de TV3, com a directora de la nova RTVV. Marco ha superat la prova gràcies als vots de PSPV, Compromís i Podem, i a l'abstenció de Ciutadans. El PP hi ha votat en contra.

Un tràmit parlamentari que ha aprofitat Marco per desgranar parts de la nova corporació. Així, el nou ens tindrà una plantilla de 500 treballadors. "Hi haurà professionals amb experiència en el servei públics", ha anunciat com a gest als antics empleats de la casa. Entre ells, destaca Esperança Camps, responsable de Vilaweb al País Valencià i ex-consellera de Cultura i Transparència de les Illes, que forma part del seu equip. Ambdues van escriure una novel·la sobre el tancament de la vella RTVV, Vertigen.

El nou ens estarà conformat per dos canals de televisió -el segon trigarà dos anys a posar-se en marxa-, dues emissores de ràdio -una generalista i una altra de música en llengua pròpia- i una web. No debades, l'objectiu és que tots els mitjans estiguen integrats en una multiplataforma multimèdia. Tant és així, que hi haurà una "redacció única i multimèdia" situada en els estudis de Burjassot. L'objectiu és "optimitzar recursos" perquè els continguts per a televisió, ràdio i web s'elaboren de forma "més eficaç i coordinada".

Tot i que bona part de la corporació es concentrarà a València, també hi haurà equips informatius a Alacant i Castelló. A Madrid hi haurà una corresponsalia i per a cobrir qüestions internacionals s'utilitzarà la figura de l'enviat especial. Tots aquests periodistes traslladats per a cobrir provisionalment allò que ocorre en un determinat indret hauran de tindre competències en televisió, ràdio i web.

Per arribar a cada poble del País Valencià, la nova corporació signarà acords amb altres mitjans locals. La idea és col·laborar en retransmissions. La nova RTVV, al seu torn, també tindrà una àrea d'innovació en col·laboració amb les universitats, amb la intenció de crear un laboratori d'idees perquè els professionals segueixen formant-se.

El projecte de Marco, a més, blinda la corporació contra el telefem: estableix que la indústria audiovisual valenciana, el qual s'hauria d'encarregar de l'entreteniment, ha de firmar un compromís per a descartar els programes de televisió fem i la manipulació. La creació d'un club infantil i de programes que compten amb la complicitat de la comunitat educativa són altres de les propostes destacades. Un projecte que, segons el seu full de ruta, ha d'engegar-se en un termini de sis mesos. La recuperació audiovisual del País Valencià dóna altra passa.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.