Els crítics

L’estiu de Movistar

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Acabem amb la selecció de sèries per mirar aquest estiu. Aquesta setmana és el torn de Movistar, que malgrat que en els últims temps s’ha centrat en la producció pròpia, de sobres coneguda, continua retenint en exclusiva els drets de sèries com aquestes:

1. ‘Line of Duty’. Els girs de guió impossibles han convertit aquesta sèrie policíaca sobre un equip d’agents especialitzats a destapar casos de corrupció dins del cos en una de les imprescindibles de la televisió britànica. El seu creador, Jed Mercurio (també responsable de Bodyguard), sap trencar la cintura molt bé a l’audiència, jugant amb les seves expectatives. Temporada rere temporada Line of Duty ha demostrat ser garantia d’adrenalina i bones interpretacions. A Movistar acaben d’estrenar-ne fa poc la cinquena temporada.

2. ‘The Good Fight’. Més que una sèrie, és una columna d’opinió. Cada cop és menys una sèrie d’advocats (aquest n’és l’origen, com a spin off de The Good Wife) i més una comèdia esbojarrada sobre els temps actuals. Les trames giren al voltant del personatge de Diane Lockhart i les seves dificultats a l’hora de viure en un país que té com a president Donald Trump. A la tercera temporada arriba a unir-se a un grup que vol fer la guerra bruta al president. És una sèrie molt interessant, tot i que darrerament confon divulgació amb paternalisme, i té situacions realment divertides. 

3. ‘The Loudest Voice’. Si a més de la política també us interessa el periodisme, aquesta minisèrie protagonitzada per Russell Crowe us farà xalar de valent. L’actor, amb un aspecte irreconeixible, interpreta Roger Ailes, el fundador del canal Fox News, que va esdevenir (i continua sent) una eina al servei del partit republicà i que és, al mateix temps, un èxit d’audiència pel tractament que fa de la informació, en què barreja mitges veritats i missatges alarmistes per tenir l’espectador entretingut i convençut. Té com a cocreador Tom McCarthy, que va ser un dels guionistes de Spotlight.

4. ‘Bron/Broen’. És una de les millors sèries criminals nòrdiques, i només es pot veure a Movistar, que fa uns mesos en va estrenar la quarta i última temporada. Per tant, aprofitant les vacances, és ideal per veure-la d’una tirada i intentar resoldre els casos que presenta a cada temporada amb la sueca Saga i el danès Martin, dos detectius que es veuen obligats a col·laborar a causa d’un crim situat al pont que uneix els seus respectius països. El xoc cultural entre els personatges i la denúncia de la cara fosca de l’estat del benestar forma part dels signes d’identitat d’una sèrie deutora del gènere negre escandinau.

5. ‘Orange is the New Black’. Malgrat ser una producció de Netflix, és Movistar qui continua tenint l’exclusiva de les seves noves temporades. En part perquè la sèrie s’ha allargat massa, amb la consegüent pèrdua de rellevància de forma inevitable. De tota manera, entrar a la presó de Lichfield és sempre garantia de moments de bon drama i alhora lleugeresa en la comèdia. La idea del cavall de Troia (fer servir com a protagonista un perfil sobrerepresentat per introduir l’espectador en secundaris de perfils infrarepresentats) és molt intel·ligent i el gran llegat d’una sèrie que tanca la setena temporada.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.