Els crítics

L’estiu de Filmin

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Continuem amb la selecció de sèries per mirar aquest estiu. Aquesta setmana és el torn de Filmin, que sovint aposta per joies desconegudes, sempre a un nivell alt i molt sovint d’origen britànic. De totes les sèries que han estrenat darrerament us recomano fervorosament aquestes cinc:

1. ‘The Virtues’.  Ja sabíem que Stephen Graham era un bon actor, però aquí ens regala una de les interpretacions de l’any en el paper d’un home que s’enfronta als records d’un passat traumàtic que el seu cervell havia bloquejat. Firma el guió Shane Meadows, que ja havia treballat amb l’actor a This is England i que aquí ha estirat més que mai la seva pròpia experiència personal. Minisèrie dura, realista com només ho poden ser les ficcions britàniques, i de només quatre episodis que et deixaran trinxat.   

2. ‘Home Ground’.  Aquesta sèrie noruega té com a protagonista una entrenadora de futbol que aconsegueix estar al capdavant d’un equip de primera divisió. La ficció retrata les dificultats del personatge en un entorn masclista, tant pel que fa al tractament dels mitjans de comunicació com pel que fa als jugadors. Podríem buscar-hi analogies amb Borgen, però portada al terreny del futbol. Notable combinació d’esport i temes de gènere que compta en el repartiment amb John Carew, exjugador del València CF.

3. ‘Informer’. Impecable sèrie policíaca que combina una xarxa de trames que té al centre el tema del terrorisme amb una denúncia permanent contra els prejudicis racials. El protagonista és un londinenc, fill de pakistanesos, que és coaccionat justament per l’origen de la seva família per dos agents de la unitat antiterrorista, que el volen fer servir com a informant. El resultat és un thriller cuinat a foc lent que fa una radiografia incòmoda de la societat britànica. És com si barregéssim The Night Of i Line of Duty i hi poséssim al capdavant un actor jove i carismàtic com Nabhaan Rizwan.

4. ‘Press’. La competició entre dos diaris és el centre d’aquesta sèrie sobre periodisme que interpel·la l’espectador amb conflictes ètics sobre la professió. Inspirada en la competició real entre The Guardian i The Sun, la sèrie presenta dos diaris homòlegs, el Herald, que busca el rigor, i el Post, que aposta pel sensacionalisme. El xoc entre els dos mitjans és interessant, i no tant la vida personal dels periodistes, en què també entra. La millor sèrie sobre periodisme que he vist aquest any juntament amb The Loudest Voice.

5. ‘Inside No. 9’. No hi ha cap comèdia més sorprenent que aquesta antologia creada per Steve Pemberton i Reece Shearsmith. Cada episodi és com una capsa que amaga sempre una cosa diferent i és apta només per a espectadors amb ganes d’experimentar. Una mena de La dimensió desconeguda passa pel filtre de l’humor britànic. Sovint inquietant, sempre arriscada. Els seus episodis més memorables han capgirat tot el que podíem esperar-ne i manté la genialitat malgrat acumular ja quatre temporades.  

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.