Els Crítics

L'estiu de Netflix

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Si penseu passar l’estiu mirant sèries, avui comencem un seguit d’articles per ajudar-vos a fer la tria. Recomanaré les sèries recents més destacades de cada plataforma. Comencem avui amb la que té més subscriptors, Netflix. A més de Stranger things, que està batent rècords a la plataforma, també hi podeu trobar sèries com aquestes:

1. ‘Derry girls’. Doneu-li una oportunitat i se us ficaran a la butxaca. Les protagonistes d’aquesta sèrie són un grup d’adolescents a Irlanda del Nord a la dècada dels 90 i la sèrie té nostàlgia (una banda sonora que arrenca amb The Cranberries) i el context polític de l’època. Precisament, el fet d’integrar la problemàtica de l’IRA, mostrada com a normalitzada per les protagonistes, és el que és més característic d’una sèrie capaç de combinar la presència de soldats amb les dinàmiques pròpies de la sèrie d’adolescents. La primera temporada ja és a Netflix i la segona s’estrena el 2 d’agost.
 
2. ‘Mindhunter’. Ens endinsa en la ment dels assassins en sèrie sense la necessitat de recórrer a imatges gràfiques. És només a través de les paraules, de les converses que els dos agents de l’FBI protagonistes tenen amb diversos criminals. Mindhunter es va estrenar ja fa dos anys amb el nom de David Fincher, director d’alguns episodis i productor executiu, al capdavant. Si no vas arribar a veure-la és el moment de posar-s’hi perquè la segona temporada s’estrena a Netflix el 16 d’agost i, amb Charles Manson al centre, promet ser encara més pertorbadora i malaltissa que la primera.

3. ‘After life’. El britànic Ricky Gervais escriu i protagonitza aquesta història sobre un home que, després de la mort de la seva dona, s’enroca en una actitud desagradable amb els que els envolten. La sèrie ens parla així sobre el dol i la mala llet com a mecanisme de defensa. Alhora serveix com a metàfora de la carrera com a comediant del mateix Ricky Gervais, expert en l’humor transgressor però amb una sensibilitat que sorprendrà als que esperaven l’acidesa de sempre. Es treu la cuirassa i After Life acaba sent un cant a la vida honest i tendre que farà caure més d’una llàgrima.

4. ‘Love, Death + Robots’. Si voleu veure res realment diferent, podeu apostar per aquesta antologia de curts d’animació plena d’imatges hipnòtiques i xocants alhora que us deixaran bocabadats. La qualitat dels guions és irregular, però visualment totes les entregues són molt meritòries. Les més inspirades et poden desllorigar el cervell en qüestió de minuts i deixar-te donant voltes. Què acabo de veure? Us preguntareu al final d’alguna d’aquestes distopies futuristes de to decididament adult. Doncs un bufet d’imatges al·lucinants que adapten textos d’escriptors de ciència-ficció d’orígens diversos, com ara Peter F. Hamilton, Marko Kloos, Jon Scalzi, Joe Lansdale.

5. ‘Dark’. Si el que més us agrada a l’estiu és un bon trencaclosques per tenir-vos entretinguts, ja trigueu a endinsar-vos en el laberint de Dark. Però estigueu previnguts: aquesta sèrie alemanya no és per a neòfits. La complexitat del misteri que explica, distribuït en diferents períodes que s’emmirallen entre ells, és només apte per als espectadors estudiosos i entusiastes de fer teories. La segona temporada, estrenada recentment, complica encara més els embolics cronològics de la primera. 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.