Newt Gingrich: “Si el govern de Trump decideix tornar-se raonable, haurà fracassat”

Newt Gingrich, polític republicà i amic proper de Donald Trump, explica en aquesta entrevista del 'Der Spiegel' com creu que serà el mandat del nou president nord-americà. Assegura que és molt prudent pel que fa a les armes nuclears i que està preocupat per la inversió que hi està destinant Rússia. També està convençut que construirà el mur i que Mèxic l’acabarà pagant. A més, considera que el temor que Trump acabi convertint el país en un estat autoritari és una “bajanada”.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

-Què podem esperar dels primers 100 dies de Trump com a president?

-Molta acció. Donald Trump és una persona d’acció. Crec que durant les primeres setmanes veureu moltes decisions revocades, que es desplomarà el llegat d’Obama. Veureu moviments endavant en molts fronts diferents, crec que seran unes setmanes inicials de gran èxit.

-Molta gent tem que un cop Trump prengui el càrrec el país esdevindrà menys tolerant, més autoritari, d’estil Putinià. Aquest temor també es percep a Europa.

-Això és irracional, fregant la bogeria. A veure, per suggerir que la societat més oberta i diversa del planeta pot assemblar-se en res a Rússia ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi