Quadern de viatge

Un viatge al passat romà amb El Temps

El setmanari EL TEMPS comença una sèrie de 32 fascicles amb què recorrerà la xarxa viària romana per descobrir el territori i el patrimoni cultural del país. Els diferents trams i recorreguts estaran pensats perquè els lectors els puguin fer a peu, en bicicleta o amb cotxe.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

L’aposta del setmanari EL TEMPS per la cultura i la recuperació del patrimoni rep una nova empenta amb la proposta «Retorn a la romanitat. Quadern de viatge». Aquesta iniciativa impulsada pel setmanari, amb la col·laboració d’historiadors, arqueòlegs i periodistes, proposa al lector una experiència de viatge pels diferents territoris dels Països Catalans resseguint el traçat de les principals vies romanes. Un viatge pel territori que és també un viatge al passat, posant en valor un patrimoni arqueològic sovint massa desconegut i que és un model potencial de turisme cultural, familiar i sostenible.

La sèrie de 32 fascicles anirà sortint cada setmana amb el setmanari El Temps i en cada un d’ells es recorrerà un tram de les principals vies romanes. De la mateixa manera, la sèrie també es podrà seguir a la web d’EL TEMPS. A banda del text, els lectors podran descarregar-se les rutes per tal de fer més fàcil el viatge i localitzar els diferents indrets i propostes que es plantegin. Finalment, una vegada hagin sortit tots els fascicles, que els lectors i subscriptors d’EL TEMPS podran col·leccionar, també s’editarà tot el contingut conjuntament en format guia de viatge.

La recuperació de la xarxa viària romana, en especial de la seva artèria principal, la Via Augusta, és una iniciativa encara pendent al nostre país. Malgrat els esforços d’algunes administracions locals, gran part del traçat d’aquestes vies s’ha perdut i ha estat necessària una tasca de recerca i d’investigació ingent per tal de poder-la recuperar amb el màxim de rigor històric. Seguint l’exemple que s’ha seguit en diversos indrets d’Europa, com en la recuperació de la Via Clàudia Augusta que travessa els Alps de Munic a Venècia, EL TEMPS vol fomentar i difondre aquests recorreguts no només per superar aquest dèficit històric amb el nostre patrimoni, sinó també per apostar d’una manera decidida per un model de turisme que sigui respectuós amb el territori.

La sèrie «Retorn a la romanitat. Quadern de viatge» començarà el proper 8 d’abril i durant 32 setmanes oferirà al lector la possibilitat de seguir el pas dels romans pels Països Catalans, des d’El Pertús fins a Elx. Bon viatge!

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.