Els crítics

Irrellevant ‘The Walking Dead’

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

The Walking Dead li està passant el pitjor que li pot passar a una sèrie que en un cert moment va ser una de les més populars en emissió: esdevé irrellevant. Ha desaparegut completament de la conversa televisiva, que actualment es produeix a les xarxes socials. La novena temporada està avançant sense que la sèrie aconsegueixi generar cap interès més enllà dels seus fidels. Ha quedat com un soroll de fons, tot i ser aquella sèrie que en algun moment vas seguir amb intensitat i ara no saps ni tan sols per quina temporada van. Ni si aquell personatge és viu o mort. Ni res. Quan pots viure al marge del que està passant en una sèrie que va ser popular vol dir que ni tan sols els que encara la miren tenen ganes de compartir el que veuen. Vol dir que està tocada de debò. Les xifres d’audiència mostren molt clarament aquest descens brusc de l’interès. I és que en l’últim episodi ha marcat un mínim històric de 4,3 milions d’espectadors, baixant per sota de les xifres que tenia a la primera temporada. Per a una sèrie que va arribar a aplegar 17,2 milions d’espectadors en el seu moment de màxima capacitat per impactar l’espectador en un episodi del 2017 (que vam ressenyar en aquestes pàgines) tornar a xifres de la primera temporada només dos anys després és força clarificador.

 


 The Walking Dead
Showrunner actual: Angela Kang
(basada en els còmics de Robert Kirkman)
Repartiment: Norman Reedus, Danai Gurira,
Melissa McBride
Temporades: 9
Canal: FOX


Que ha succeït en aquests dos anys? En primer lloc, que impactar l’audiència s’ha esgotat com a recurs per amagar les mancances de la sèrie, que s’han fet cada cop més visibles. El temible Negan s’ha desinflat a mesura que ha passat més temps parlant, fent discursos insubstancials, en comptes de fer parlar el seu bat. En segon lloc, el guió ha continuat dosificant massa la història (introduint més episodis amb històries secundàries que no tenen cap paper en la principal), resistint-se a acabar trames i allargant el material que tenien en moviment. I en tercer lloc, s’ha desmuntat el grup de supervivents que havia estat el cor de la sèrie. Aquest darrer error ha estat cabdal perquè són els personatges els que sovint fan que l’espectador aguanti quan tota la resta fa aigües. Et diria que a continuació venen spoilers de la novena temporada però puc veure des d’aquí la teva expressió d’indiferència. Bé, el cas és que en venen, perquè, de tots els personatges que han marxat de la sèrie, n’hi ha un que és particularment rellevant en aquesta crítica: el protagonista, Rick Grimes, pal de paller de la sèrie.   

La decisió ha tingut efectes dramàtics perquè la sèrie ha perdut el seu líder, però també per la sensació d’engany que ha provocat per partida doble. Per una banda, per les declaracions de l’actor Andrew Lincoln, que ha desvetllat que ell havia volgut deixar la sèrie molt abans (fent òbvia la manca d’interès que té per la feina) i per l’altra pels plans que s’han anunciat de fer que el seu personatge protagonitzés en el futur pel·lícules de The Walking Dead que han estat probablement una condició imposada per l’estudi per deixar marxar l’actor. El resultat ha estat que, quan l’audiència esperava un final potent per al personatge, se n’ha anat per la porta del darrere amb una solució ridícula que ha fet evident que el volien salvar per a les sales de cinema. És l’enèsim engany de la sèrie, però la cosa és que The Walking Dead és ja tan irrellevant que ha provocat indiferència fins i tot als acòlits, que la segueixen per sobre de tot. A aquest ritme de desinterès hi haurà un dia que The Walking Dead s’acabarà i no li importarà a gairebé ningú.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.