Agressions Sexuals

La manada de Callosa d'en Sàrria

La Guàrdia Civil ha detingut a la comarca de la Marina Baixa a quatre nois d'entre 19 a 24 anys, com a presumptes autors d'un delicte d'agressió sexual, dos d'abusos sexuals i un delicte contra la intimitat. Aquests hauríen practicat una violació múltiple a una noia durant la nit de Cap d'Any.   

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La trucada d'una veïna i familiar dels arrestats alertava dels fets que s'estaven portant a terme sota casa seva. Quan la Guàrdia Civil i la Policia Local van arribar a l'habitatge van trobar-se a quatre nois de menys de 25 anys i una noia semidespullada amb estat ebri, quasi inconscient i probablement narcotitzada pels mateixos agressors. La víctima no recorda els detalls de l'agressió, però la Guàrdia Civil té a la seva disposició un vídeo d'uns 5 minuts que recull els fets ocorreguts a la nit.

La investigació ha descobert que dos dels agressors coneixien a la noia i que havien quedat amb ella per celebrar les campanades aquella nit a Benidorm. Per continuar la festa van decidir traslladar-se a casa d'un dels amics del grup, allà sembla que alguns van començar a abusar d'ella. Per aquest motiu van decidir emportar-se a la noia, que ja havia perdut la consciència, a un local de Callosa d'en Sarrià, on entre els quatre probablement van exercir-li diverses agressions sexuals.

Els investigadors creuen que quan els agressors estaven amb ella a Benidorm celebrant el Cap d'Any van drogar-la, perquè després aquesta no pogués oferir cap mena de resistència. A més de presumptament violar-la entre els quatre, van enregistrar les agressions en un vídeo, que actualment està en dependències policials.

Diversos testimonis expliquen que els agressors van ser detinguts mentre un es pujava els pantalons i l'altre seguia abusant del cos de la noia. Se sap que un dels agressors, concretament el de 22 anys, té antecedents per agressió sexual i violència de gènere contra una menor. A més, una dona ha interposat una denúncia contra ell per una agressió sexual ocorreguda l'octubre passat.

La víctima de 19 anys va ser atesa a l'Hospital de Marina Baixa de Vila Joiosa amb forts dolors a les parts íntimes. Allà se li va fer un reconeixement mèdic i va rebre atenció psicològica.

Els detinguts es troben en presó provisional a petició de la Fiscalia i l'advocat de l'acusació, i seran jutjats per delicte d'agressió sexual, dos delictes d'abusos sexuals i un delicte contra la intimitat. Tot i això, la investigació segueix oberta i se sospita que aquest grup de joves hagi practicat altres violacions.

Cal recordar que aquesta nit de Cap d'Any també es cometia una altra violació a una menor a la localitat de Borriana (Plana Baixa), a mans de dos homes. Aquesta intentava tornar a casa seva. Els successos es donen mentre l'extrema dreta espanyola i altres partits volen canviar la llei de violència de gènere, posen el focus en els homes maltractats i dubten de la veracitat de les denúncies. L'any 2019 s'inicia amb agressions sexuals al país acompanyades de condemnes fermes.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.