XII legislatura

Les frases més destacades de l'entrevista de Puigdemont a TV3

El president ha insistit, davant Vicent Sanchis, director de TV3, en buscar les maneres per evitar bones eleccions.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

- “Hem de donar carta de naturalitat a que un jutge que no s’ha presentat a les eleccions determini el que ha de fer el Parlament?”

Carles Puigdemont s'ha referit en moltes ocasions a Pablo Llarena, a qui ha identificat com el 136è diputat del Parlament. L'estratègia judicial, com calia esperar, ha estat rebutjada després que Llarena haja impedit quatre sessions d'investidura, una d'elles en segona ronda.

- "Hem de buscar les fórmules perquè no hi hagi eleccions".

El president mai no ha descartat aquesta possibilitat després que les negociacions i els impediments judicials començaren a complicar-ho tot. Si bé, reconeix que seria millor evitar-les. També ha dit que el Govern espanyol, precisament, vol unes noves eleccions perquè les del 21D "no els van sortir bé".

- Sobre per què va tornar en cotxe des de Finlàndia per tornar a Bèlgica: “si hagués anat a un aeroport hagués estat arrestat”.

El gironí ha aclarit el perquè d'aquell viatge en què va ser detingut. Tenia menys confiança en viatjar en avió, pel que va optar per intentar arribar a Bèlgica en Suïssa.

- “No vull ser cap problema per ningú, però reclamo que les institucions europees que se n’adonin que més de dos milions estan titllats de donar suport a una idea criminal. Hi ha un poble que demana ser escoltat”.

Una vegada més, el clam al diàleg ha estat un dels eixos centrals de l'entrevista amb Vicent Sanchis.

- “La fraternitat que he trobat a Alemanya és emocionant i la vull agrair”.

En aquest sentit ha destacat, per exemple, la primera carta que va rebre a la presó de Neumünster, que era signada per un altre pres alemany i li dibuixava una estelada.

- “Tenim el dia 22 de maig, és la data límit. No caldrà apurar fins al final, però deixem treballar la gent".

Sobre les presumptes relacions tenses de Junts per Catalunya amb Esquerra Republicana, Carles Puigdemont ha assegurat que té bona relació amb el partit de Junqueras i que es publiquen "veritables infàmies". També ha assegurat no ha parlat amb cap dels autors que han escrit llibres sobre el procés.

- “És imperiós que a Barcelona hi hagi la màxima unitat per poder governar la capital del país”

Pel que fa a les municipals de 2019, sobre les quals ja s'han presentat algunes candidatures, Puigdemont ha demanat unitat. Caldrà veure si aquest missatge és un gest d'aprovació a la proposta unitària de Jordi Graupera.

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.