XII Legislatura

Puigdemont i Torrent es reuneixen a Brussel·les

El nou president del Parlament català ha volgut fer la seva primera visita institucional a Brussel·les on ha visitat els consellers exiliats i el president de la Generalitat. El Govern espanyol ha tancat la Delegació del Govern on s'havia de fer la trobada.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Una trobada de màxim nivell entre el president legítim de la Generalitat i el nou president del Parlament. Aquesta era la petició que feien des de Junts per Catalunya a Roger Torrent per la seva primera visita a institucional fora de la seu parlamentària. La proposta s'ha consumat aquest dimecres al migdia. Ara bé, Carles Puigdemont i Torrent no s'han pogut entrevistar a la Delegació del Govern Català a Brussel·les, tal com estava previst.

El Govern espanyol ha notificat a primera hora del matí que es tancaria la seu per evitar que se celebrés la reunió. Finalment, doncs, la trobada s'ha fet al Centre Maurits Coppieters, seu de la European Free Aliance, lloc on Puigdemont va fer la seva primera roda de premsa des de Bèlgica. A la reunió s'hi han sumat durant una estona els consellers a l'exili Lluís Puig, Meritxell Serret, Clara Ponsatí i Toni Comín.

El tema central de la reunió ha estat la sessió d'investidura prevista pel dimarts 30 de gener, segons ha informat Catalunya Ràdio. Puigdemont, candidat a revalidar la presidència de la Generalitat, ha agraït la visita del president del Parlament i ha manifestat, tal com ja va fer ahir des de Dinamarca, que la seva opció preferida seria poder ser present a la sessió d'investidura en què "fins a l'últim moment intentarem ser-hi". Tanmateix, ha exposat que, davant la situació d'excepcionalitat, segueixen totes les alternatives obertes.

Al seu torn, Torrent ha començat la seva intervenció anunciant que demanarien un informe legal sobre el tancament de la Delegació del Govern perquè creu que podria suposar una "violació de drets fonamentals". El nou president del Parlament ha remarcat la normalitat que hauria de suposar una reunió entre "les dues principals autoritats del país" però que, tanmateix, "no podem normalitzar que ho haguem de fer a Brussel·les". De la conversa amb Puigdemont ha destacat que havien parlat que "el que convé al país és que hi hagi govern el més ràpidament possible i recuperem les institucions".

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.