Sindicats

Sindicats de tot l'estat fan pinya per l'escola catalana

Sindicats valencians, balears, gallecs i bascos signen un manifest conjunt contra la intervenció de la Generalitat de Catalunya. Rebutgen, a més, la campanya de desprestigi contra el model d'escola catalana

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Els sindicats minoritaris de tot l'Estat mouen fitxa contra la intervenció de la Generalitat i a favor del model d'escola catalana. Reunits amb motiu de la celebració del congrés d' USTEC (Unió de Sindicats de Treballadors de L'Educació de Catalunya) a Lleida aquest cap de setmana, les organitzacions sindicals han signat un document conjunt on rebutgen l'aplicació de l'article 155 de la Constitució, l'empresonament del Govern i dels Jordis, alhora que donen el seu suport al model d'escola catalana. El Manifest de Lleida, com ha estat batejat el document, compta amb el suport de STEI-Intersindical de les Illes Balears, STEPV-Intersindical Valenciana, STEG (Galícia), STEILAS (Euskadi), a més de d'Intersindical Alternativa de Catalunya (on s'apleguen USTEC-STES, FTC, CAU, CATAC, FAA, CATAC-CTS).

En el seu comunicat, les organitzacions sindicals donen el seu suport a la comunitat educativa del Principiat i al model d'immersió lingüística, "com exemple d'èxit de cohesió social i territorial, que n'és fruit d'ample consens social i polític, i un exemple per altres territoris amb llengües pròpies". Per això, rebutgen les campanyes que, des d'alguns sectors mediàtics i polítics, "intenten criminalitzar la tasca dels professors", així com les associacions de pares i mares i els sindicats estudiantils.

Els signants del Manifest de Lleida mostren la seua preocupació per l'extensió d'aquesta campanya de desprestigi al País Valencià i les Illes. "Aquestes actuacions -asseguren- són símptomes d'una greu involució democràtica de l'estat espanyol, el qual fa un ús regressiu i autoritari de les normes legals i posa en perill les llibertat cíviques i democràtiques de la ciutadania".

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.