Independència

L'octubre violent de l'unionisme

L'unionisme, per primera vegada, ha respost de manera unitària i massiva als carrers. Centenars de milers de persones han recorregut Barcelona i altres localitats contra la proclamació de la república. Però una part de les manifestacions ha qüestionat el civisme que s'ha volgut vendre des de certs mitjans. En fem un recull.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La manifestació del 30 de setembre contra el referèndum ja apuntava maneres. Caps rapats i militants de formacions neonazis i feixistes es van deixar veure aleshores. L'incident més destacat aquell dia fou l'esquinçada de la pancarta de la façana de l'Ajuntament on s'hi llegia "Més Democràcia".

 

Entre els assistents, l'ex-legionari i tinent coronel José Pérez Recena, Pepe, i Manuel Andrino, líder falangista.

Durant la mateixa jornada de l'1 d'octubre es van haver de lamentar agressions amb arma blanca a Santa Margarida de Monbui (Anoia).

La violència rebrotaria durant la manifestació convocada el passat 8 d'octubre per Societat Civil Catalana (SCC). Un recull en forma de cadena de tuits del company Quique Badia en va fer un tastet:

 

Quatre dies després, un grup d'ultres del Yomus, el Sabadell i el Frente Atlético s'estovarien al centre de la ciutat mentre militants neonazis cremaven estelades a Montjuïc.

 

Dies abans, durant la manifestació del 9 d'octubre, també membres del Yomus van atacar manifestants independentistes a València.

Una manifestació convocada a la plaça Artós acabaria amb alguns manifestants violents assaltant una escola a Via Augusta on hi havia penjada una pancarta amb el lema "Democràcia" i reventant els vidres de Catalunya Ràdio.

L'akelarre de violència continuaria ahir amb enfrontaments amb els Mossos d'Esquadra, agressions a una persona d'ètnia sij i provinents de llatinoamèrica, a un taxista, periodistes, treballadors de Ferrocarrils, vianants i atacs a la seu d'ERC.

 

 

 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.