Els crítics

Cinc secrets de Netflix

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

A Netflix hi ha moltes més sèries de les que ens pensem. El sistema de recomanació personalitzat per cada usuari sumat a una preferència clara a recomanar les sèries exclusives del servei, fa que hi hagi ficcions que passen desapercebudes. En aquesta columna em proposo recomanar i reivindicar cinc secrets de Netflix.

5. Lovesick. Els que trobin a faltar una comèdia de grup d’amics en la línia de sèries com Cómo conocí a vuestra madre o Friends, farien bé de donar una oportunitat a aquesta comèdia britànica protagonitzada per un noi que descobreix que té clamídia. En conseqüència, es dedica a trucar a totes les noies amb què ha tingut relacions sexuals (a una per episodi) per advertir que potser els ho ha encomanat. A través d’aquest procés ens endinsem en la vida amorosa d’aquest romàntic idealista que recorda a Ted Mosby i anar creant el misteri sobre quina serà la noia amb què acabarà al final, amb la figura sempre present de la millor amiga que, qui sap, podria ser alguna cosa més.

4. 3%. Aquest és el percentatge de candidats que aconsegueixen passar les proves que proposa aquesta sèrie de ciència-ficció brasilera que podríem definir com una barreja entre Trepalium i Els jocs de la fam. En un món dividit en dos estrats socials ben diferenciats, amb una gran massa de població vivint en condicions miserables en un costat i una minoria privilegiada en l’altre, l’única manera de sortir-ne és passar unes proves protagonitzades per personatges joves i disposats a tot per ser els escollits. Malgrat que és una sèrie de pressupost baix, se’n surt amb enginy i solucions creatives, i desmenteix que calen grans inversions per fer una bona sèrie de ciència-ficció.

3. El Gourmet Samurai. Sèrie japonesa sobre un home que es jubila després de molts anys treballant en la mateixa empresa. La jubilació suposa per a ell un redescobriment de la vida i els seus plaers. El personatge decideix viure la seva nova etapa vital com un samurai. Això vol dir prendre decisions valentes i atrevir-se a fer coses que no s’hauria atrevit a fer mai, com ara... prendre una cervesa a mig matí! La sèrie exagera aquests petits plaers explotant-los amb un humor surrealista i alhora gaudeix mostrant les menges que el jubilat entranyable va tastant en diversos restaurants, i amb plats típics de la gastronomia japonesa fa venir salivera. Per a bojos de la cultura nipona. 

2. Fauda. Sèrie d’acció israeliana sobre un agent de les forces especials encarregat de capturar un perillós terrorista de Hamàs. Molta adrenalina, persecucions rodades amb la càmera a l’espatlla i decisions preses al límit és el que trobarem en aquesta ficció que destaca pel fet de mostrar les dues cares de la història. La meitat del temps la dedica a mostrar la vida de la família del terrorista i la ideologia que hi ha al darrere dels seus actes. Fauda ha tingut un gran èxit a Israel i es considera la successora de Hatufim, la sèrie que va inspirar Homeland. Si sou seguidors de Homeland, Hatufim o d’altres sèries d’un estil similar com 24, aquest estiu podeu enganxar-vos a Fauda.

1. Top Boy. En el seu moment se la va anomenar la The Wire britànica, i encara que la comparació li va gran (li va gran a qualsevol sèrie) és cert que tenen diversos elements en comú. Top Boy ens explica com funciona el tràfic de drogues al barri londinenc de Hackney, i se centra especialment a mostrar la jerarquia de tots els implicats, amb nois de vint anys fent servir adolescents per vendre en diversos punts de la zona. La història de Ra’Nell, un noi de 13 anys que es veu arrossegat a aquest món mentre intenta fer-se càrrec d’una mare drogoaddicta recorda molt The Corner. Afegiu-li una banda sonora carregada de bons temes de hip hop i ja teniu una sèrie urbana imprescindible. 

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.