Sa Nostra, que li deien, però era Seva

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

L'antiga Caixa d'Estalvis de Balears, Sa Nostra, es va convertir en un banc, com és prou sabut. Quan ara fa un poc més de vuit anys començaren a córrer rumors sobre la conversió en bancs de les caixes, si algun periodista illenc s'atrevia tan sols a insinuar que La Cosa, Nostra que li deien, correria aquesta sort era cridat tot d'una a capítol. El director general de Contrainformació i Intimidació Mediàtica -el càrrec del qual tenia, òbviament, un altre nom, però no me'n vull recordar de quin era i, a més, aquest li fa molta més justícia- tot d'una exercia el seu poder i el canalla informador en qüestió havia de rebre una sessió de tercer nivell per aprendre les bondats de La Cosa, Nostra, Sa Seva.

Ara les despulles nominals -perquè res més queda, ja- de Sa Nostra seran absorbides per Bankia. Un cas de justícia poètica. El banc de la màfia més pocavergonya que agermanà PP, PSOE, IU, UGT, CC.OO... es menja l'aprenent que fou La Cosa balear, Sa Seva. Així desapareixerà del tot. Amén.

Mentrestant el Parlament balear no ha tengut, ni té ni tendrà temps per dedicar una comissió d'investigació ni una sessió monogràfica a parlar-ne, de tot plegat. El PSM ho intentà a la passada legislatura. Però es trobà amb el mur del PP. En aquesta, Més anuncià que ho tornaria intentar, però s'ha trobat amb el mur propi, de Més, i el del PSOE, sobretot. Així són les coses en el paradís illenc. Amb les coses importants no es juga. Ni se'n parla, de fet.

Amb La Cosa Seva, per exemple.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.