Ençà i enllà

«Hong Kong és la nació sense Estat més jove en lluita per l’autogovern»

Conversem amb Brian C. H. Fong, doctor en Ciència Política i director associat de l'Acadèmia d'Estudis Hongkonguesos de la Universitat Educativa de Hong Kong. En la seva feina de recerca, Fong aplica per primera vegada les teories del nacionalisme per explicar l'estatus polític de Hong Kong sota el domini xinès i les seves aspiracions democràtiques, comparant-lo amb altres nacions sense Estat com els catalans o els escocesos. 

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

En el seu treball de recerca, ha argumentat que els hongkonguesos són una nació sense Estat i que el seu estatus polític es pot comparar amb el dels catalans. Quins són els principals arguments que utilitza per defensar aquesta consideració?

—Els hongkonguesos som una comunitat política sense estatut sobirà, que treballem per obtenir un grau més gran d’autogovern. Però si ens comparem amb altres nacions sense Estat com els escocesos o quebequesos, encara som molt joves. Els catalans, per exemple, teniu centenars d’anys d’història com a nació sense Estat, vincles culturals molt més profunds i una història política de lluita ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi