Economia

Barcelona, capital de l’altra economia

Amb una presència que genera quasi un 8% del total de l’ocupació a la capital catalana, l’economia solidària és considerada una alternativa a l’ortodòxia empresarial. Una altra manera de fer les coses en el camp econòmic que s’ha potenciat durant els darrers anys a Barcelona. Les subvencions a firmes del tercer sector i els crèdits i les línies de finançament a projectes solidaris  mostren el suport de l’Ajuntament de Barcelona  al desenvolupament de l’economia solidària.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

L’esclat financer del 2008 fou un sotrac per a la credibilitat de les tesis econòmiques més ortodoxes. Les receptes de desregulació dels mercats van alimentar una economia unflada artificialment que va acabar explotant a causa de la manca de dietes imposades per part dels Estats. Durant aquells anys, va proclamar-se “la refundació del capitalisme”. Però d’aquelles paraules mai no se’n va saber res més. 

Una alternativa, precisament, a les pràctiques que van provocar la caiguda de les finances globals és l’economia solidària. Està conformada, tal com ho defineix la plataforma Som Comerç Just, “per multitud d’iniciatives de producció, comercialització, ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi