Els crítics

"La consciència a Catalunya ha generat moviments mimètics a la resta dels Països Catalans"

Pere Mayans Balcells (l’Hospitalet de Llobregat, 1963) és tot un professional de la immersió lingüística. Ha treballat com a cap del Servei d’Ensenyament del Català (SEDEC) i també com a cap del Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics del Departament d’Ensenyament. També és catedràtic d’institut i autor de molts llibres i de centenars d’articles sobre aquesta temàtica. Ara publica ‘Cròniques negres del català a l’escola’ (Edicions del 1979), un assaig basat en una col·lecció d’esdeveniments que enumera els atacs contra el català en els sistemes educatius arreu dels Països Catalans al llarg de la història.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Vostè mateix situa el seu assaig com la continuació d’El llibre negre de Catalunya, publicat el 1995 per Josep M. Ainaud de Lasarte, centrat en el món de l’ensenyament. Quin impacte va tenir aquell Llibre negre d’Ainaud en una època en què els atacs contra el català no eren tan visibles?

—Aquella obra va esdevenir un autèntic best-seller, que va servir per apropar al gran públic, d’una forma clara i senzilla, la repressió que ha patit la nostra llengua des del moment en què perdem el poder polític. L’èxit fou tan gran que, fins i tot, els bascos en copiaren la ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi