L'esclat cinematogràfic mexicà

L’altra revolució mexicana

A l’abril farà cent anys de la mort d’Emiliano Zapata, icona de la revolució mexicana. Un segle més tard, una pel·lícula rodada en blanc i negre, en castellà i mixteca, i estrenada a través de la plataforma televisiva Netflix, culmina la revolució cinèfila mexicana: ‘Roma’, la colpidora pel·lícula d’Alfonso Cuarón, suma una desena de nominacions als Oscar.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Tirant curt, la sorprenent tríada de cineastes mexicans formada per Alejandro González Iñárritu (Ciutat de Mèxic, 1963), Guillermo del Toro (Guadalajara, 1964) i Alfonso Cuarón (Ciutat de Mèxic, 1961) porta gairebé dues dècades agitant el món del cinema. Pel·lícules com Amores perros (Iñarritu, any 2000), Y tu mamá también (Cuarón, any 2001) o El laberinto del Fauno (del Toro, 2007), eren serioses advertències d’allò que havia de venir. 

Amb alts i baixos, amb títols discutibles i concessions a la indústria —resoltes amb solvència— al costat d’obres de rang superior, els tres creadors mexicans, amics i consellers en els seus respectius projectes, ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi