Annals del Maoisme

Clarificacions a l'article sobre Unificación Comunista de España

Davant les acusacions de Unificación Comunista de España, ens veiem amb l'obligació de fer les següents consideracions:

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El passat dimarts 19 de setembre vàrem rebre un burofax amb un requeriment de Unificación Comunista de España (UCE).

Davant del que s'hi expressa, els autors de l'article volem manifestar el següent:

Que UCE ha estat referida com a secta per l'Organisme d'Atenció i Investigació de les Sociadiccions (AIS) és quelcom que va quedar palès a l'article del Diario Información titulat "Unas 15.000 personas están en contacto con las 20 sectas que operan en la provincia" i la peça "La Politécnica se blinda contra las sectas" publicada al diari El Mundo amb data de 26 de febrer de 2010.

De cara a assegurar-nos que la informació era correcta, els autors de l'article vam contactar l'expert en sectes i psicòleg Miguel Perlado, segons ell, autor de l'informe de l'AIS on es refereix a UCE com a secta, perquè ens expliqués quins eren el tipus de conductes que permetien titllar-la com a tal. Unes pràctiques que un blog d'ex-membres de l'organització corroboraria.

Tot plegat, quelcom que l'informe Totalisme i voracitat: una aproximació interdisciplinària al "fenomen sectari" a Catalunya dóna per bo.

A continuació, reproduim el contingut íntegre de la carta:
 

Molt Sr. Nostre:

Ahir vam tenir notícia gràcies al seu compte de Twitter @ElTemps_cat de l'existència de l'article "Membres d'una secta es manifesten a les portes del Parlament contra la llei del referèndum", publicat per l'edició digital de la revista que vostè dirigeix, (direcció web https://www.eltemps.cat/article/2076/membres-duna-secta-es-manifesten-a-les-portes-del-parlament-contra-la-llei-del-referendum). A la vista del seu contingut, que supera els límits del dret a la llibertat d'expressió, i que vulnera completament el dret a l'honor i a la bona imatge de Unificación Comunista de España, venim a exercir el nostre dret a la rectificació consagrat per la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret de rectificació.

El referit article està replet d'informacions i dades incertes, sense informar ni aportar cap notícia, simplement calumniant i injuriant a Unificación Comunista de España (UCE). El vocabulari i el to utilitzat en aquest article resulta a totes llums inadmisible, per ser tendenciós, mentider i amb l'única i clara intenció de vulnerar l'Honor i la bona imatge de UCE.

Donada compte que la informació publicada és falsa, per no tenir vostès justificació ni base legal, documental ni jurídica (per inexistent), i sens perjudici que es puguin exercir les accions legals que corresponguin, es ve a sol·licitar que, en l'exercici del nostre dret de rectificació, es procedeixi a publicar la present carta al web, pel qual hem d'exposar:

Referent a l'article publicat en aquest mitjà el passat 5 de setembre, firmat per Quique Badia i Xavier Puig i Sedano, amb el títol "Membres d'una secta es manifesten a les portes del Parlament contra la llei del referèndum", cal rectificar que:

  • Unificación Comunista de España no és considerada com una secta per l'Organisme d'Atenció i Investigació de les Sociadiccions (AIS). Per tant, en cap cas Unificación Comunista de España es pot ni ha de ser qualificada de secta, ni se li poden atribuir les accepcions comunment utilitzades per aquesta paraula.
     
  • Unificación Comunista de España és un partit polític, legalment registrat i que compta amb totes les garanties legals i polítiques.
     
  • Unificación Comunista de España no funciona com una organització piramidal, ni exerceix pressions ni coaccions sobre les manifestacions o opinions que els seus militants puguin realitzar.
     
  • Les opinions del Sr. Perlado publicades són simples manifestacions, sense que aquest mitjà hagi pogut comprovar la veracitat de tals conclusions, no existint cap informe oficial al respecte.

Lamentant que el seu mitjà estigui sent utilitzat per calumniar a aquells que no comparteixen la línia editorial de la seva publicació,  els hi requerim que procedeixin a publicar la present carta en el plaç màxim de tres dies naturals des de la recepció del present requeriment en els termes i maneres establertes per l'Article Tercer de la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret a la rectificació.

D'igual manera, els instem que de manera immediata procedeixin a suprimir els "Tweets" a la xarxa social "Twitter" i en totes aquelles on s'hagi compartit o divulgat l'article referit. Procedint, d'igual manera, a publicar la present missiva en exercici del dret a la rectificació invocat.

Instant-los expressament a que en el futur s'abstinguin de fer referència o publicar articles respecte de Unificación Comunista de España que hagin de resultar falsaris, injuriosos o calumniosos.

Atentament.

Unificación Comunista de España

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.