Els Crítics

La ficció màgica que arriba de l’Àfrica (via els EUA)

Ciència-ficció sense tecnologia i molt ‘juju’ a ‘Qui tem la mort’ (editat per Raig Verd). L’escriptora Nnedi Okorafor fa una barreja enlluernadora d’imaginació i tradició en  un món postapocalíptic amb els mateixos malsons que l’actual (el racisme, el masclisme, l’ablació...). Un deliciós creuament entre les històries de bruixots i les distòpies per bastir una nova i fantàstica mitologia africana.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

N’hi ha que l’han qualificat de ciència-ficció, però Qui tem la mort no té el component tecnològic inherent a aquest gènere. I no és que hi faltin elements: drama, comèdia, novel·la de formació, faules, històries de bruixots, notícies d’un holocaust, cosmogonies i molta mitologia nascuda de la feliç trobada entre una imaginació prodigiosa i la tradició dels relats tribals mitològics o màgics de l’Àfrica.

Okorafor s’inventa un territori africà difícil de situar sobre el mapa però en part identificable amb el Sudan —segons confessa l’autora als agraïments, en esmentar un article sobre la violació com a arma de guerra al Sudan.

L’escenari ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi