Entrevista a Anna Carreras

"La humanitat som nens petits, emocionalment"

Amb ‘L’ull de l’escarabat’, Anna Carreras i Aubets (Barcelona, 1977) signava una primera incursió en el gènere negre amb un ‘thriller’ psicològic carregat d’humor que acaba submergint-nos en un clima de tensió i desassossec. Un “vodevil que negreja molt hiperbòlic”, segons l’autora, en els contorns del gènere, parit amb intencionalitat literària i voluntat d’estil. Una experiència que Carreras es mostra disposada a repetir.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

—Durant la seua trajectòria literària ha assajat diversos codis i llenguatges. Què la va empènyer a endinsar-se en el gènere negre?
—Doncs la primera raó, segurament, perquè no l’havia tastat mai. Segona, perquè tot el que havia llegit de gènere negre s’assemblava molt. I, tercera, vaig pensar com seria el gènere negre filtrat pel sentit de l’humor de dos mestres, per mi, que acabava de llegir: Santi Balmes i Adrià Pujol.

—El llibre conté un component gran de subversió: durant moltes pàgines sabem que som davant d’una novel·la de gènere perquè està publicada en una col·lecció negra.
—Exacte, perquè no és ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi