Carles Alberola, història d’un contador d’històries

Aquest mes de juliol farà 25 anys des de la fundació d’Albena Teatre, un pilar del teatre i l’audiovisual valencià de les darreres dècades fundat per Toni Benavent i Carles Alberola. Agafant el fil de l’efemèride, repassem la trajectòria vital i professional d’Alberola, un intèrpret i dramaturg responsable de fites en la història del teatre com ‘Mandíbula afilada’ o ‘Besos’, que també va fer un reeixit salt al món audiovisual i que, fins i tot, va complir el seu somni de traslladar al cinema el seu singular univers creatiu amb ‘M’esperaràs?’.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Totes les històries tenen un inici, uns fonaments. I els de Carles Alberola  (Alzira, Ribera Alta, 1964) cal buscar-los en una infantesa “molt feliç”. Quan trepitja els carrers d’Alzira, a Alberola l’assalten, “com en un somni”, les imatges d’una família de llauradors, per part materna, nombrosa i ben avinguda, en la qual es contaven moltes històries que el futur dramaturg escoltava amb fruïció. 

El mateix deler que dedicava a les lectures en una ben atapeïda biblioteca paterna que, malauradament, va desaparèixer amb la pantanada de Tous, el 1982. “Supose que amb tot això estava una miqueta inoculat el que anava a ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi