Els crítics

«Volem rehabilitar, tant com sigui possible, la figura de Jordi Pujol»

Jordi Manent i Tomàs (Barcelona, 1977) és filòleg, subdirector de la ‘Revista de Catalunya’ i ha estat, entre més coses, director del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona. Fill d’Albert Manent (1930-2014), històric escriptor i col·laborador de Jordi Pujol i Soley, Jordi Manent és coordinador —amb Jesús Conte— de ‘Reconeixement a Jordi Pujol: Les arrels d’una lluita: la seva obra política’, un llibre que recopila les intervencions de l’acte de reconeixement realitzat el 2018 a  Barcelona, impulsat pels Amics de Jordi Pujol.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Al llibre es parla molt de l’obra de govern de Jordi Pujol, però no tant del seu llegat ideològic. Encara existeix el pujolisme com a tendència política?

—El pujolisme va crear escola entre la seva generació i també, com a mínim, en una de posterior. Crec que continua existint. Ni que sigui passivament, com una manera d’entendre, d’analitzar i de treballar el país. Però, tot i algunes excepcions, el pujolisme ja no es reivindica públicament. En el seu moment va fer un gran paper i en queda un bon substrat.

—Per què no es reivindica?

—Perquè no queda bé dir-ho després que Pujol ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi