PATRIMONI I ESGLÉSIA

L’arquebisbe valencià que canvià l’arquitectura de Solsona

El vinarossenc Rafel Lasala fou nomenat bisbe de Solsona el 1773. A poc a poc —en un episcopat de vint anys— i discretament —sense signar com a arquitecte—, va deixar una empremta que “va contribuir a generar una certa identitat urbanística”, segons l’autor d’‘El bisbe de Solsona Rafel Lasala i Locela i l’historiador Domènec Costa i Bafarull. Presència il·lustrada valenciana a Catalunya’ (Bisbat de Solsona, 2018).

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Rafel Lasala (Vinaròs, Baix Maestrat, 1716 – Solsona, Solsonès, 1792) i les obres que va dirigir mentre va ser bisbe de Solsona —entre les quals el Palau Episcopal—, “marquen una empremta en la ciutat des del punt de vista arquitectònic”, segons l’historiador Ramon Planes Albets. A pesar de no haver signat cap edifici, només Lasala tenia els coneixements i el poder suficient per una transformació discreta i gradual de la Solsona medieval, assegura Planes.

El Bisbat de Solsona acaba de publicar la biografia inèdita de Rafel Lasala escrita pel seu deixeble Domènec Costa i Bafarull. Ramon Planes afegeix sengles estudis biogràfics ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi