Annals de la recuperació lingüística

Alacant es retroba amb la seua llengua

L'equip de govern d'Alacant ha plantejat un seguit d'iniciatives destinades a reviscolar el català a la ciutat. Després de 20 anys de poder ininterromput del PP, les entitats cíviques defensores de la llengua autòctona per fi compten amb el suport de l'Ajuntament. Tant l'equip consistorial com les entitats coincideixen a demanar que Alacant s'identifique més amb la seua llengua. "Cal fer normal allò que hauria de ser normal".

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

"Mando que desde ahora en adelante se estiendan los motes en Idioma Castellano, con las expresiones y formalidades prevenidas en las visitas antecedentes, con apercibimiento de que, por cada Mote que se hallase escrito en valenciano será multado el Cura ó Teniente que le hubiere escrito, en una libra de esta Moneda para el gasto de Cera del Altar del SSmo. Sacramento" [sic].

Aquesta cita textual és responsabilitat del bisbe de la diòcesi d'Oriola. Amb competències religioses sobre la ciutat d'Alacant, la concatedral de Sant Nicolau rebia aquesta sentència que no inclou cap més matís. Era l'any 1740 i ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi