Microbiologia

«Si descongelava un pollastre al fregador, es convertiria en la zona de màxim perill»

El microbiòleg Markus Egert explica en quines parts de la casa aguaiten gèrmens perillosos, com ens en podem protegir i per què és saludable transmetre milions de bacteris quan ens besem.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Egert, de 45 anys, és professor d’universitat a la Hochschule Furtwangen, ubicada a Villingen-Schwenningen, al sud d’Alemanya. I es dedica a la investigació de la propagació de microbis a casa.

—Abans ningú no veia res de dolent quan es menjava una poma que havia caigut al fang. Avui quasi no hi ha lavabos sense dispensadors de desinfectant. Som ara exageradament nets?

—En altres temps la gent només es rentava les mans en els moments oportuns, com ara abans de menjar o després d’anar al vàter. Tinc la impressió que molta gent avui ja no segueix tant les recomanacions higièniques bàsiques. Simplement rentant-nos ...

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Ja ets subscriptor? Accedeix-hi