Armengol ja no sap qui era Sánchez

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

La política és cruel. Ja ho diuen, ja. I és ben vera. Si qualcú ho dubta que ho demani a Pedro Sánchez. La reunió que havia de ser el seu llançament cap a la recuperació de la secretaria general, l'altre dia a Madrid, es va convertir en un fiasco. Cares conegudes, molt poques. Amb responsabilitat institucional, ni una. Amb càrrec orgànics, tampoc. Tres mesos després que tants i tants li declarassin el seu més apassionat amor (polític) etern, s'ha de sentir per força abatut, traït, humiliat i abandonat. Sobretot abandonat.

Fins i tot la seva amiga de l'ànima Francina Armengol li fuig. Com moix de l'aigua. D'ençà l'aquelarre socialista de l'1 d'octubre, la baleàrica, llesta que és, ha evitat donar-li suport. Mentre que abans era estrany el dia que no cercàs un micro per animar-lo, declarar-li el seu suport absolut i elevar-lo a la condició de gran conductor del socialisme espanyol, des d'aquell dia ha procurat ni tan sols referir-s'hi pel seu nom. Pedro i Sánchez han desaparegut del vocabulari armengolià. Així és la política.

El PSIB ja no pensa en clau de Sánchez, en resum. Pensa en clau de La Sultana, en resum. O sigui no pensa, en resum, en altra cosa que en intentar evitar com sigui i amb qui sigui que La Gusana, com li diuen els sempre entranyables companys de partit que l'odien a mort (política), arribi a la secretaria general. Armengol parla amb Iceta, Elorza, López i amb el dimoni si fa falta per implorar que es munti una candidatura de tercera via. Perquè es veu venir que si Susana Díaz arriba al cim, li tirarà des d'allà dalt pedrades pel cap. I li importa ben poc qui s'hi posi al capdavant, de la via de tercera. Mentre no sigui l'andalusa la nova líder, tant li és. Fins i tot es deixa menjar el cuc de l'orella per veus que la tempten per posar-s'hi al front ella. Quasi res, diu el diari. Sí, talment ja s'ha publicat en algun noticiari digital progressista amb seu a Madrid. Que la baleàrica podria ser la candidata dels crítics, tots agermanats, per evitar l'adveniment de l'anticrista.

En fi, en això estan Armengol i el PSIB, ara. I de Pedro Sánchez?... Sánchez? Qui és aquest?

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.

Miquel Payeras
Miquel Payeras

Periodista d'EL TEMPS.