A la premsa internacional: El caos de l'administració Trump

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

[gallery columns="2" size="medium" link="file" ids="6356,6355,6354,6352,6358,6359"]

Als Estats Units, The New York Times arriba als quioscos aquest divendres assegurant que Donald Trump fa una defensa aferrissada del seu primer mes en el càrrec. En aquest sentit, el diari novaiorquès explica que "el president Trump va descartar el dijous els informes sobre els contactes dels seus associats amb Rússia l'any passat i va defensar vigorosament la seva actuació en les seves quatre primeres setmanes en el càrrec, en una conferència de premsa que va mostrar la seva presidència no convencional i sense restriccions". Un cop més, els periodistes van ser l'objectiu dels seus atacs. Va dir que, qualsevol problema no era culpa seva: "Per a ser honest, he heretat un desastre".


Al Regne Unit, The Daily Telegraph recull una de les acusacions de Donald Trump ahir: "Els mitjans arruïnaran qualsevol acord amb Putin". En aquesta línia, el diari londinenc detalla que el president nord-americà va negar que "ningú que jo sàpiga" hagués mantingut converses amb agents russos, i que "també es va negar a criticar Vladimir Putin per intensificar la seva agressió cap als Estats Units, dient que creia que la cobertura dels mitjans havia convençut el president rus que un potencial 'acord' estava desactivat".


A França, Le Monde afirma en la seva portada d’aquest divendres que la candidat presidencial del Front Nacional, Marine Le Pen, és “més forta que mai”. Sobre això, el diari parisenc indica que “la nova enquesta de Cevipof mostra un nivell d’indecisió dels votants particularment elevat”. Le Pen arriba al capdavant en intenció de vot (26%), amb un electorat “fidel i determinat”. Mentrestant, als Republicans, desestabilitzar per l’escàndol de la seva dona, “François Fillon segueix els consells de Nicolas Sarkozy i escull endurir la seva campanya”, centrant-la en la seguretat.


A Veneçuela, El Nacional informa avui que "expresidents espanyols demanen l'aplicació de la Carta Democràtica" de l'Organització d'Estats Americans (OEA), en un acte celebrat a Madrid. El diari editat a Caracas assenyala que "Felipe González i José María Aznar van participar en un acte a favor de la llibertat dels presos polítics veneçolans", i que "van recriminar que hi ha més empresonats que quan va començar el diàleg". Concretament, Felipe González va denunciar que "Nicolás Maduro els fa servir com a carn humana per a la negociació".


I a la secció de les revistes, Time dedica la seva portada d'aquesta setmana al "caos" a la Casa Blanca de Donald Trump. L'acció de la justícia contra el veto migratori, la dimissió de l'assessor de seguretat nacional Michael Flyn, els contactes del seu equip amb agents del Kremlin... En l'article publicat a l'interior, la publicació nord-americana assegura que "si alguna cosa està clara és que el drama no acabarà aviat", i que "les últimes setmanes han estat destacables per moltes raons, però sense un clar canvi, més tempestes arribaran".


Finalment, The Economist centra el seu nou número en el sexe i la ciència: "Edició genètica, clons i la ciència de fer nadons". En el seu editorial sobre el tema, publicat a les pàgines interiors, el setmanari britànic sosté que "les formes de reproduir-se sense tenir relacions sexuals s'estan multiplicant", i que "la història ens suggereix que han de ser abraçades". I la revista afegeix: "Les preguntes seran moltes (...) Les comissions d'experts hauran de buscar respostes, i els tribunals hauran d'aplicar les normes per a protegir els interessos dels no nascuts".

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.