A la premsa internacional: Trump desafia les lleis federals contra el nepotisme

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

[gallery columns="2" link="file" size="medium" ids="4539,4544,4542,4543,4540,4541"]

Als Estats Units, The New York Times arriba als quioscos aquest dimarts informant que el president electe Donald Trump ha nomenat el seu gendre com a assessor clau de la Casa Blanca. En aquest sentit, el diari novaiorquès explica que "Jared Kushner, de 35 anys, que va casar-se amb la filla Ivanka Trump el 2009, està més a prop de Trump que qualsevol altre assessor, una presència estable i estabilitzadora dins d'un equip de transició sovint caòtic". Kushner, que com el seu sogre és un magnat immobiliari de Nova York, té planejat vendre's part de les seves propietats i altres actius abans d'assumir el nou rol, segons el seu advocat. No obstant això, els experts en ètica posen el focus en les lleis federals contra el nepotisme.

Per la seva part, també als Estats Units, The Washington Post assegura avui que Donald Trump tracta d'evitar conflictes d'interessos amb el seu imperi empresarial. En aquesta línia, el diari nord-americà detalla que "malgrat la seva negativa inicial a separar-se de la seva companyia, Trump en els últims dos mesos ha pres mesures per a relaxar alguns dels punts de tensió potencial més visibles". No obstant això, segons el rotatiu,"és poc probable que elimini tots els perills potencials derivats de la complexa xarxa de hòldings, aliances i acords de comercialització que conformen la Trump Organization".

Al Regne Unit, The Times afirma aquest dimecres que França vol treure-li el paper de lideratge de l'OTAN a la Gran Bretanya. Sobre això, el diari londinenc indica que "la Gran Bretanya podria perdre la seva posició de lideratge dins l'OTAN després del Brexit sota opcions que estan sent discutides pels estats membres". I el rotatiu afegeix: "La tradició que un oficial britànic ocupi el segon lloc militar de l'aliança està sota amenaça, mentre altres països europeus miren cap al cobdiciat rol. La mesura representaria una pèrdua de prestigi per a la Gran Bretanya, que ha ocupat el lloc gairebé sempre des del 1951".

A França, Le Figaro destaca en la seva portada d'avui el comiat del president Barack Obama, que té un "gust amarg". El diari editat a París assenyala sobre això que "mentre el president sortint pronuncia aquest dimarts al vespre a Chicago el seu últim gran discurs, l'elecció de Donald Trump a la Casa Blanca posa una ombra sobre el seu balanç". Segons el rotatiu, "després de ser vist com un messies, Obama es converteix en un polític com qualsevol altre, atrapat en les urpes de les divisions del país i en les limitacions d'un sistema".

A Veneçuela, El Universal recull aquest dimarts que el Papa Francesc ha defensat "camins de diàleg" per al país sud-americà. El diari editat a Caracas precisa que el Papa Francesc va defensar ahir "camins de diàleg" i "gestos valents" a Veneçuela perquè "les conseqüències de la crisi política, social i econòmica" deixin de recaure "sobre la població civil". Va ser en una trobada al Vaticà amb membres del cos diplomàtic, quan també va denunciar que, en altres parts del món, "milions de persones viuen avui enmig de conflictes insensats".

Finalment, a Colòmbia, El Tiempo informa avui que els desapareguts durant el conflicte armat són més de 60.000. En aquest sentit, el diari editat a Bogotà explica que "la xifra oficial de desaparicions forçades dins del marc del conflicte armat va passar de 26.000 a 60.630", i que "la nova dada va ser obtinguda pel Centre Nacional de Memòria Històrica, mitjançant una revisió dels registres de la Unitat de Víctimes, la Procuradoria, diverses ONG i un centenar de fonts més, com els mitjans de comunicació". En el 51% dels casos es desconeix l'autor.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.