Una subhasta per l'educació sostenible a Kènia

Aquest dijous, a les 19,30 hores, l'associació One Day Yes celebra la seua tercera subhasta en benefici d'una escola ecològica a la població keniana de Lamu.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Fa tres anys que a l'escola Twashukuru, a la població keniana de Lamu, arriben bones notícies des de València. La subhasta benèfica que l'organització no governamental One Day Yes celebra per aquestes dates serveix per endreçar-la i fer-la créixer. Així, les aportacions de l'any passat van possibilitar la creació d'un menjador on dinen els 28 xiquets que hi estan escolaritzats. El projecte solidari, pilotat per les periodistes Ana Mansergas i Begoña Machancoses, rebrà un nou impuls avui, dijous 15 de desembre, a partir de les 19,30 hores, en un acte que tindrà lloc a l'Sky Bar de l'Ateneu de València.

Sota la presentació de l'humorista Eugeni Alemany, la cita d'enguany subhastarà 60 peces de tot tipus: una experiència gastronòmica amb Quique Dacosta i Ricard Camarena; una samarreta del València de l'època daurada signada per qui va ser-ne l'entrenador, Rafa Benítez; obres de Mariscal, JARR, Paco Roca o Paula Bonet; una sessió de fotografia amb Eva Máñez, un llibre signat per Laura Gallego o una peça de roba dissenyada per Francis Montesinos. D'opcions, n'hi ha per a tots els gustos, perquè tot de comerços han fet aportacions ben variades: llibres, viatges, productes d'herboristeria…

En aquesta ocasió fins i tot s'hi han implicat algunes institucions valencianes (la Generalitat Valenciana ofereix entrades de teatre i per a l'òpera) i els dos principals equips de futbol de la ciutat. Espais culturals com La Rambleta o el teatre Olympia hi són igualment presents, així com hotels Barceló.

Es poden consultar les finalitats de One Day Yes al seu lloc web: www.onedayyes.ong. L'objectiu, després de l'èxit de les anteriors edicions, consisteix a aconseguir un mitjà de transport estable per als xiquets de l'escola de Lamu, caracteritzada per la sostenibilitat i per mantenir intactes els costums locals. I és que la cooperació valenciana, després de les funestes experiències del passat, també dóna bones notícies.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.