Les emissions en proves de la nova RTVV s'ajornen

Segons afirma el president del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Enrique Soriano, a EL TEMPS, «circumstàncies tècniques, com ara l'obsolescència del material» impedeixen engegar la televisió de forma temporal el pròxim 29 de novembre, data del tercer aniversari del tancament abrupte de Canal 9.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Durant la campanya electoral del 2015, l'esquerra va fixar la data per reobrir la fosa a negre RTVV. «El 9 d'octubre tots els valencians tornaran a gaudir d'una televisió pública, de qualitat i en valencià», expressaven cada cop que se'ls preguntava tant l'actual president de les Corts Valencianes, Enric Morera (Compromís), com l'actual president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig (PSPV-PSOE). L'embolic jurídic generat pel tancament i unes negociacions a la babalà que van bloquejar durant tot l'estiu la posada en marxa de la nova radiotelevisió van impedir que es complira amb aquesta promesa. Fins i tot, que la reobertura fos en la Diada del País Valencià d'enguany, i no la de l'any 2015.

Amb un Consell Rector dissenyant el futur de la nova corporació, les intencions del Govern valencià de començar a emetre el pròxim 29 de novembre, data del tercer aniversari del tancament de la radiotelevisió, sembla que no seran possibles. «L'informe que vam rebre sobre l'estat del material ens ho impedeix. Hi ha circumstàncies tècniques que ho desaconsellen», afirma Enrique Soriano, president de la corporació a EL TEMPS.

«El material està obsolet. Cal efectuar proves tècniques, fet que impedeix que el dia 29 de novembre comencen les emissions provisionals», apunta Soriano. A banda d'aquests entrebancs tècnics, el president del Consell Rector -òrgan que es reuneix aquest dijous- assegura que «també falta veure la programació que s'emetrà. Hi ha arxiu de l'anterior televisió, continguts de les diputacions i de productores. S'ha de decidir que emetre, tot i que no es tracta de dissenyar la graella definitiva, només allò que anirà enllaunat».

Altres fonts del Consell Rector remarquen que «s'ha de crear una mesa per tal de contractar al personal necessari per a engegar la televisió». «Aquest pas no s'ha donat. La data del 29 de novembre és força impossible de complir», confessen. El síndic de Podem a les Corts Valencianes, Antonio Montiel, va afirmar fa uns dies que «dubtava que les emissions començaren el 29 de novembre» i va exigir al Consell «un full de ruta clar» per posar en marxa la nova radiotelevisió. «No sóc partidari del contingut enllaunat», va rematar.

Amb tot, i per tal d'agilitzar el procés de reobertura, les forces del Botànic i Ciutadans han esmenat la llei de la nova corporació amb un objectiu: que els membres del Consell Rector puguen ocupar places de personal -com ara secretaria o intervenció- per poder contractar el personal mínim -que no la plantilla definitiva- que necessita la radiotelevisió per tal d'emetre en proves. Les barres de colors de la carta d'ajust sembla que encara romandran més de l'esperat a la freqüència de la futura televisió valenciana.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.