Els crítics

‘Born to Kill’

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

No deixin escapar Born to Kill, la nova minisèrie de Channel 4, especialment si els interessa veure un bon estudi de personatge. El canal ja va emetre l’any passat l’excel·lent National Treasure, centrada a analitzar a consciència el seu protagonista, i ara torna amb un projecte semblant. En tots dos casos es tracta d’un viatge cap a la cara més tèrbola de l’ésser humà. Si en National Treasure es tractava d’un famós acusat de cometre abusos sexuals, interpretat per un grandiós Robbie Coltrane, en Born to Kill es tracta d’un adolescent amb desitjos psicòpates que amaga el seu jo amb un somriure artificial i estratègies per despertar empatia dels altres. La interpretació és decisiva en tots dos projectes, i aquí Jack Rowan, en el seu primer paper com a protagonista, demostra estar a l’altura dels veterans, i resulta convincent en totes les escenes.

Fins i tot en les que treballa sol, mirant-se al mirall i assajant la personalitat de façana amb què amaga el que el personatge pensa en realitat, l’actor aconsegueix ser creïble i fer-nos esgarrifar amb la malícia que intuïm darrere de la seva expressió. Quan no està sol, està molt ben acompanyat per Romola Garai, que interpreta la seva mare, una infermera que treballa fent-se càrrec de gent gran. El personatge visita sovint la seva mare a la feina i es passeja entre els llits dels avis: els llegeix llibres, els distreu... aparentment es tracta d’un adolescent exemplar, però Born to Kill retrata molt bé la seva atracció per la vulnerabilitat.

Com que la minisèrie, creada per Tracey Malone i Kate Ashfield, no està interessada en la morbositat de veure l’assassinat, sinó en el que en treu el protagonista, aquestes escenes estan filmades amb sensibilitat, tot i que això no vol dir que no siguin pertorbadores. Valgui com a exemple la seqüència que tanca el primer episodi, que deixa l’audiència amb molt mal cos malgrat que la càmera s’aparti de l’acció. A partir d’aquí, Born to Kill ja no es pot aturar: arrenca amb una tendència cap a l’ambientació ominosa i inquietant i acaba amb ritme de thriller. Per deixar-te glaçat.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.