CaixaBank obté un benefici de 403 milions d'euros de gener a març

La incorporació del banc portuguès BPI, que va culminar el passat febrer, afegeix 65 milions d'euros de beneficis al que CaixaBank hauria guanyat sense comptar aquesta operació (338 milions) en el primer trimestre de 2017.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

El creixement de beneficis del Grup Caixabank entre l'1 de gener i el 31 de març ha estat del 47,9% en comparació als resultats del primer trimestre de 2016. A banda dels 65 milions d'euros extra que aporta BPI, l'augment de guanys s'ha basat, segons CaixaBank, en el bon funcionament dels negocis d'assegurances (que creixen un 7,7% respecte el primer trimestre de 2016), fons d'inversió i carteres (+3,9%) i plans de pensions (2,3%).

El Conseller Delegat de CaixaBank, Gonzalo Gortázar, ha explicat que, sobre el portuguès BPI, s'està aplicant un pla de cent dies per reforçar la seva eficiència i la seva rendibilitat: «Estem tractant de veure quines coses podem fer conjuntament, les dues entitats, d'una altra manera. I el feeling que tenim és que podrem complir amb les sinèrgies que havíem anunciat».

Gortázar ha recordat que «CaixaBank fa uns anys era el tercer banc d'Espanya, i a prou distància del segon», però ha anat creixent, com també BPI pot créixer. Gortázar va afegir que l'augment del volum de BPI, en ser incorporat per CaixaBank, el pot beneficiar i potser li permetrà «créixer sense fer cap operació corporativa».

Sobre una hipotètica operació d'absorció de Banc Popular per part de CaixaBank, Gortázar ha dit simplement que «no hi ha cap previsió de noves operacions corporatives i no crec que això canviï».

Pel que fa a la reforma hipotecària que està preparant el Govern espanyol, Gortázar ha opinat que «és necessària». Durant uns anys, ha explicat, «ha funcionat bé i ha permès oferir preus competitius a la majoria de la població però en els últims anys s'estan qüestionant alguns punts de la llei». Per això ara cal reforçar «la seguretat jurídica, perquè una entitat pugui donar una hipoteca a 30 anys».

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.