Risto Mejide posa nom a la nova RTVV: es denominarà 'À.'

Després que la directora de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), Empar Marco, presentara el seu projecte a les Corts Valencianes, el Consell Rector ha donat una passa més per la recuperació de les emissions abans de l'estiu. Entre les 82 propostes presentades, l'òrgan directiu ha escollit el nom de la radiotelevisió. Es denominarà À. i es pronunciarà 'À punt'. L'empresa encarregada de dissenyar-ho ha estat Aftershare, dirigida pel popular presentador de televisió Risto Mejide. Aquesta agència junt amb les firmes Estudio Menta i Didac Ballester s'encarregaran de dissenyar la futura identitat corporativa.

Segueix-nos a Facebook per assabentar-te dels nostres darrers reportatges

Amb l'inici de les emissions fixat per a abans de l'estiu, la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC) ha polsat l'accelerador. Després de la controvertida elecció de la direcció general de l'ens -Pere Valenciano, un dels candidats ha impugnat el concurs-, el Consell Rector de la corporació ha decidit aquest dimecres escollir la futura denominació de la radiotelevisió. I d'entre les 82 propostes que s'han presentat al concurs, la productora del presentador de televisió, Risto Mejide, Aftershare, ha estat la guanyadora, segons ValenciaPlaza. Així, la denominació de la radiotelevisió serà 'À.' i es pronunciarà 'A punt'.

Aquesta denominació englobarà a tot el conjunt de mitjans de la corporació. Això és, els dos canals de televisió, les dues emissores de ràdio i la plataforma web. Les condicions del concurs eren que el nom triat promocionara la llengua pròpia i la cultura valenciana, i que, a més, fos un element de vertebració del País Valencià. També va fixar-se que fos fàcil de llegir i que el nom comptara amb originalitat.

El Consell Rector, però, també ha seleccionat les empreses encarregades del disseny dels logos. I tot, quan aquests dos anuncis han estat una sorpresa, ja que la reunió dels membres del Consell Rector, a priori, era per estudiar les propostes que havien rebut. L'empresa de Mejide, la firma de Dídac Ballester i Estudio Menta, una empresa que ha realitzat treballs altres vegades per a la Generalitat Valenciana, han estat les escollides. La nova RTVV deixa d'estar òrfena de nom.

Subscriu-te a El Temps i tindràs accés il·limitat a tots els continguts.