SUBSCRIPCIÓ

REGISTRE

Els 1.000 dies de Bauzà

Els 1.000 dies de Bauzà

Quan ja fa quasi tres anys en el càrrec, tres grans eixos s’endevinen com a claus en la recta final de la legislatura de José Ramón Bauzà: l’econòmic, les mobilitzacions i la situació interna.

POLÍTICA

“No tinc clar que la solució siga estrictament la independència”

“No tinc clar que la solució siga estrictament la independència”

“Amb l’edat, vénen els reconeixements”, s’excusa. Però alguns són més importants que uns 
altres: l’anunci del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes a Raimon, primer músic que el rep, ha colpit el cantautor. Per la significació, pel tarannà literari, per compartir-lo amb el seus admirats Salvador Espriu o Joan Fuster. Hora de fer balanç i, també, de llançar la mirada al convuls present.

CULTURA

“Picasso és com una civilització sencera”

“Picasso és com una civilització sencera”

Xavier (Xavier Vilató, París, 1958) va néixer i créixer ben a prop de qui és considerat el gran artista del segle XX, Pablo Picasso, el seu besoncle. Aquest ambient artístic el va portar a prendre el camí de l’art malgrat la dificultat lògica de tenir tan a prop creadors excepcionals.

CULTURA

Les ‘isole Baleari’

Les ‘isole Baleari’

L’interès del govern feixista italià de Mussolini per controlar les illes Balears despertà a finals dels anys 30 la preocupació en els Estats Units. La revista nord-americana especialitzada en política internacional Foreign Affairs –fundada a Nova York el 1921– publicà el gener de 1937 un article sobre el paper geoestratègic de les illes Balears en el context de la Guerra Civil espanyola i de la creixent tensió política a Europa.

SOCIETAT

“La meva indignació és perquè ens han declarat una guerra que estem perdent”

“La meva indignació és perquè ens han declarat una guerra que estem perdent”

Veterà de mil batalles literàries, Andreu Martín (Barcelona, 1949) continua sumant referències a la seua ingent producció, centrada en bona part en el gènere negre amb alè social. Amb Les escopinades dels escarabats no arriben al setè soterrani del pedestal on s’aixeca la meva estàtua (Bromera, 2014, premi de novel•la Ciutat d’Alzira), poua en les simes de la corrupció amb ofici i talent per fer encaixar les peces amb versemblança i capacitat d’enganxar els lectors.

CULTURA

Bítim Réew, repensar Europa des de l’Àfrica

Bítim Réew, repensar Europa des de l’Àfrica

El documental 'Bítim Réew' es projecta per primera vegada en un festival, el Zemos98, que ha dedicat la seua 16ena edició a l'emigració. Bítim Reew recull les experiències d'emigrants senegalesos en la seua estada a Catalunya i França. El director, Mactar Thiam, pretén mostrar la realitat dels que van poder arribar a Europa i desmuntar el mite del benestar universal al vell continent.

CULTURA

Riscos i beneficis de les primàries

Riscos i beneficis de les primàries

La fórmula de les eleccions primàries genera més interacció, participació, transparència i control ciutadà; però alhora, si no es celebren amb rigor i seriositat, poden derivar en descrèdit.

POLÍTICA

Xip Multimedia El Temps és un setmanari d'informació general editat en català des de 1984 per Edicions del País Valencià, SA.
El Temps té redaccions a València, Barcelona i Palma de Mallorca i corresponsalies a les principals capitals europees.

València - Octubre Centre de Cultura Contemporània - Carrer de Sant Ferran, 12. 46001 - València - Tel. 96 353 51 00
Barcelona - Rambla de Catalunya, 121, 1-2, esc. esquerra. 08008 - Barcelona - Tel. 93 238 42 62
Palma - Almudaina, 8 entresòl dreta. 07001 - Palma de Mallorca - Tel. 971 720 763