SUBSCRIPCIÓ

REGISTRE

Un Sant Jordi 'shakespearià'

Un Sant Jordi 'shakespearià'

A més de celebrar la diada del llibre i la rosa, i les seues dinàmiques habituals, aquest Sant Jordi de l'any 2014 té un ingredient especial, atès que es commemora el 450 aniversari del naixement d'un dels autors més grans, coneguts i influents de la història de la literatura, William Shakespeare, el pare de Hamlet, Somni d'una nit d'estiu, Romeo i Julieta, Ricard II, El mercader de Venècia i tants altres textos teatrals immortals i perennes.

CULTURA

Bucejant en l’oceà de Sant Jordi

Bucejant en l’oceà de Sant Jordi

Un any més, la diada de Sant Jordi serà l’aparador perfecte perquè el llibre i la lectura ocupen l’espai de relleu social i informatiu que no sempre té. No obstant això, pel caràcter massiu i, en certs aspectes, excessiu, la festa del llibre i la rosa sol estar patrimonialitzada pels grans èxits de vendes, per les apostes editorials segures. A continuació, farem un recorregut per les novetats en català més interessants sense atendre a la seua capacitat o no de fer caixa.

CULTURA

D’Almirall a Mas, la mort del pacte de renúncies

D’Almirall a Mas, la mort del pacte de renúncies

Tots els intents del catalanisme polític de cercar un encaix amb Espanya han fracassat, bé perquè han trobat la resposta violenta d’un cop d’Estat, bé perquè el mateix catalanisme ha preferit un pacte de debilitats que no un conflicte polític. Ara, per primera vegada en un segle llarg de tradició pactista, no sembla possible cap de les dues respostes. És el xoc que sempre havia evitat Catalunya, però la societat civil catalana ha obligat la classe política a posar punt i final al pactisme basat en renúncies.

POLÍTICA

“La independència fa respecte, però la desaparició com a país espanta molt més”

“La independència fa respecte, però la desaparició com a país espanta molt més”

L’ex-president de la Generalitat Jordi Pujol i Soley (Barcelona, 1930) avisa que fa quinze anys que Espanya ja va explicitar que no volia una entesa amb Catalunya, sinó la seva residualització com a poble, i remarca que no hi ha cap indici de voluntat de Madrid de reconduir la relació.

POLÍTICA

Per Sant Jordi, subscriu-te a El Temps amb un 10% de descompte

Per Sant Jordi, subscriu-te a El Temps amb un 10% de descompte

En motiu de la diada de Sant Jordi, el setmanari El Temps llança una campanya promocional de subscripcions amb un 10% de descompte aplicable a l’edició paper i a la digital

CULTURA

Les ‘isole Baleari’

Les ‘isole Baleari’

L’interès del govern feixista italià de Mussolini per controlar les illes Balears despertà a finals dels anys 30 la preocupació en els Estats Units. La revista nord-americana especialitzada en política internacional Foreign Affairs –fundada a Nova York el 1921– publicà el gener de 1937 un article sobre el paper geoestratègic de les illes Balears en el context de la Guerra Civil espanyola i de la creixent tensió política a Europa.

SOCIETAT

“Picasso és com una civilització sencera”

“Picasso és com una civilització sencera”

Xavier (Xavier Vilató, París, 1958) va néixer i créixer ben a prop de qui és considerat el gran artista del segle XX, Pablo Picasso, el seu besoncle. Aquest ambient artístic el va portar a prendre el camí de l’art malgrat la dificultat lògica de tenir tan a prop creadors excepcionals.

CULTURA

Xip Multimedia El Temps és un setmanari d'informació general editat en català des de 1984 per Edicions del País Valencià, SA.
El Temps té redaccions a València, Barcelona i Palma de Mallorca i corresponsalies a les principals capitals europees.

València - Octubre Centre de Cultura Contemporània - Carrer de Sant Ferran, 12. 46001 - València - Tel. 96 353 51 00
Barcelona - Rambla de Catalunya, 121, 1-2, esc. esquerra. 08008 - Barcelona - Tel. 93 238 42 62
Palma - Almudaina, 8 entresòl dreta. 07001 - Palma de Mallorca - Tel. 971 720 763